Fildžan viška - Strana 19

Prikaz rezultata glasanja: Vjerujete li u suzivot komsija i brace razlicitih vjera i nacija u BiH ?

Učesnika ankete do sada
169. Ne možete da glasate na ovoj anketi
  • Da

87 51.48%
  • Ne

82 48.52%
Strana 19 od 37 PrvaPrva ... 9171819202129 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 271 do 285 od ukupno 552

Odgovor: Fildžan viška

Citat biterlemon kaže: Pogledaj poruku
    Neodgovaram ja tebi vec kompletnom auditorijumu.
    Ne verujem da bi ijedan madjar to pevao ali pouzdano znam da madjari plesu i kolo u poslednje vreme jer znaju da se time ne gubi sopstveni identitet a osnovni preduslov multietnicnosti je upoznavanje drugih kultura.
    Srbi mogu bez problema da pevaju Boze pravde, bilo gde u zapadnom svetu, kad i gde god zazele, jedino ne smeju da prekrse neke zakone (zakon o javnom redu, miru, neuznemiravanju bukom itd, kako se vec koji zakon zove ...).

Sta fali pesmi? Zabranjene su samo sovinisticke pesme...
    Malo mi se koriguješ ali dobro.Jedno je pjevati pjesme a drugo je pitati se za nešto.Sve zemlje u evropi su prvo nacionalne pa tek onda građanske(sem nesretne Srbije).Francuska je po ustavu država Francuskog naroda i svih ostalih...Njemačka je po ustavu država Njemačkog naroda i svih ostalih..Italija je po ustavu država Italijanskog naroda pa tek onda ostalih......ako griješim ispravime i prihvatiću bez problema.Samo hoćete Srbiju da bude "multi-kulti" na prvom mjestu a Srbi na zadnjem e.....sreća pa vas je takvih 3%(al ste žilavi mora vam se priznati).

Citat bleiburg kaže: Pogledaj poruku
    P.S. lijepo je to ka dse tako volite u Srbiji samo ne znam da li bi "bože pravde" neki Mađar pjevao u Mađarskoj ?
    Ne znas?
    Samo hoćete Srbiju da bude "multi-kulti" na prvom mjestu a Srbi na zadnjem e.....sreća pa vas je takvih 3%(al ste žilavi mora vam se priznati).
    Bice nas i manje, svi pobegose vani.
    Back in red!

Citat maleni kaže: Pogledaj poruku
    Ne znas?

Bice nas i manje, svi pobegose vani.
    Mogu li kako da pomognem da ubrzam taj proces?da neće te možda na multi-kulti Kosovo u onu "civilizaciju" zajedno sa Čedicom(nezaboravite prije polaska malo jači "šmrk")

Mogu li kako da pomognem da ubrzam taj proces?da neće te možda na multi-kulti Kosovo u onu "civilizaciju" zajedno sa Čedicom(nezaboravite prije polaska malo jači "šmrk")
    Krivo ti sto ti covek otvorio oci pa vidis svu tugu sto su je napravili oni koje podrzavas.

Daj pitaj za "smrk" Legiju i UDBA kompaniju, takvima "zasluznima" daju u po cene.
    Back in red!

Citat maleni kaže: Pogledaj poruku
    Krivo ti sto ti covek otvorio oci pa vidis svu tugu sto su je napravili oni koje podrzavas.

Daj pitaj za "smrk" Legiju i UDBA kompaniju, takvima "zasluznima" daju u po cene.
    Ko spominje Legiju,UDBU i ostale "zaslužne" matere ti?Ne izmišljaj i ne lupaj.Koliko je poznato Čedica je bio "haver" sa tim koje spominješ,vjerovatno je i dobijao "kvalitet" iz prve ruke?Ali opet odosmo daleko.Pozdrav

Ko spominje Legiju,UDBU i ostale "zaslužne" matere ti?Ne izmišljaj i ne lupaj.Koliko je poznato Čedica je bio "haver" sa tim koje spominješ,vjerovatno je i dobijao "kvalitet" iz prve ruke?Ali opet odosmo daleko.Pozdrav
    Spominju ih takvi kao sto si ti, kao simbol politike kojoj se klanjate, vec 17. godina.
    A to sto ti je poznato si procitao u cuvenim srpskim novinama koje su drzali.
    Pozdrav tebi i tvojoj gubitnickoj politici.
    Back in red!

Malo mi se koriguješ ali dobro.Jedno je pjevati pjesme a drugo je pitati se za nešto.Sve zemlje u evropi su prvo nacionalne pa tek onda građanske(sem nesretne Srbije).Francuska je po ustavu država Francuskog naroda i svih ostalih...Njemačka je po ustavu država Njemačkog naroda i svih ostalih..Italija je po ustavu država Italijanskog naroda pa tek onda ostalih......ako griješim ispravime i prihvatiću bez problema.Samo hoćete Srbiju da bude "multi-kulti" na prvom mjestu a Srbi na zadnjem e.....sreća pa vas je takvih 3%(al ste žilavi mora vam se priznati).
    Jesi ti nekada procitao Srpski Ustav?

Jel citas nekad zakone izvedene iz Ustava?

Ne moze Italijan, Srbin, Nemac da vredi vise od svojih sugradjana!
    Princip jednakosti je opsti princip koji vazi generalno u svakoj pori zivota.

I ne zaboravi. Srbin je onaj koji se izjasnjava tako a ne onaj koji ima srpski maternji jezik!
    Gospodine, vase dete se plazi na mene!

Citat biterlemon kaže: Pogledaj poruku

Ovo možeš slobodno da okačiš mačku o rep..ali prije bih rekao da se praviš da ne vidiš šta se po Evropi dešava u posljednjih nekoliko godina i šta će tek da se dešava. Jesi li mozda u parlamentu neke od 'kolijevki evropske demokratije' vidio poslanika tamnijeg tena? Sa korporativnim upravljanjem, radnim mjestima i sličnim stvarima nema potrebe širiti priču, al' čisto nek stoji kao crtica.
    Poruku je izmenio BaneK, 22.02.2008 u 14:29 Razlog: kodovi
    Scar tissue is stronger than regular tissue. Realize the strength, move on.

Citat greco kaže: Pogledaj poruku

Ovo možeš slobodno da okačiš mačku o rep..ali prije bih rekao da se praviš da ne vidiš šta se po Evropi dešava u posljednjih nekoliko godina i šta će tek da se dešava. Jesi li mozda u parlamentu neke od 'kolijevki evropske demokratije' vidio poslanika tamnijeg tena? Sa korporativnim upravljanjem, radnim mjestima i sličnim stvarima nema potrebe širiti priču, al' čisto nek stoji kao crtica.
    Pozdrav brate.Izgleda da se ova omladina sa foruma slabo kreće.,zatupiće uz "B 92"
    Poruku je izmenio BaneK, 22.02.2008 u 14:30

Fašistoidni novinari sa BHT-a nisu vodili računa o svojim građanima(pretplatnicima)nego su u inat tim istim građanima tjerali inat.Strašno.Nakon ovakvog skandala jasno je i onom kome dosad nije bilo sa kakvim monstrumima mi živimo u ovoj skalameriji od države .Za nezavisnu i slobodnu Republiku Srpsku,svim srcem

Bolje bi vam bilo da promjenite ime glavne ulice u Sarajevu ,i da nosi neki primjereniji naziva ne po Ferhad paši,okupatoru i razbojniku.Ne prosipaj ovuda "multietnićnost" ako boga znaš.Ljudi vas u Srbiji još nisu prokontali za razliku od nas iz RS-a
    Bilo bi lijepo da vi u Foči također pokrenete inicijativu da jedna ulica dobije plemenito Srđanovo ime

Također bi ste trebali promijeniti imena ulica koje ste dali po razbojniku Draži Mihailoviću i Ravnoj gori koju ima svaki grad u RS. Da naravno, u Sarajevu ima ljudi koji ne zaslužuju da se po njima nazivaju ulice, ali se nadam da će veoma brzo sve doci na svoje, ili cemo ulice nazivati po brojevima, cvijeću i drveću, što također nije loša ideja...

P.S. Jesam li ti dobro došao da se imaš na kome iživljavati? Počisti prvo smeće ispred vlastitih vrata. Ja se za razliku od tebe i tebi sličnim makar trudim da pokušam...

Citat valterbraniSA kaže: Pogledaj poruku
    Bilo bi lijepo da vi u Foči također pokrenete inicijativu da jedna ulica dobije plemenito Srđanovo ime

Također bi ste trebali promijeniti imena ulica koje ste dali po razbojniku Draži Mihailoviću i Ravnoj gori koju ima svaki grad u RS. Da naravno, u Sarajevu ima ljudi koji ne zaslužuju da se po njima nazivaju ulice, ali se nadam da će veoma brzo sve doci na svoje, ili cemo ulice nazivati po brojevima, cvijeću i drveću, što također nije loša ideja...

P.S. Jesam li ti dobro došao da se imaš na kome iživljavati? Počisti prvo smeće ispred vlastitih vrata. Ja se za razliku od tebe i tebi sličnim makar trudim da pokušam...
    Za tvoju informaciju u Foči su promjenjena imena svih ulica koja su vrijeđala pripadnike Bošnjačkog naroda(Hrvata nije bilo ni prije rata).Skupština opštine je donijela takvu odluku prije par godina uz saglasnost svih prisutnih Bošnjaka poslanika.P.S Mi smo svoje smeće počistili.Zločinci u zatvoru ili pod zemljom,imena i nazivi ulica u skaladu sa dogovorom...šta je sa vama?nešto vam to neide u praksi za razliku od "deklarativnog" zalaganja?Čekamo....

Obnova Bulevara briše ratne podjele

MOSTAR Radovi na rekonstrukciji fasade mostarske Stare gimnazije počeli su jučer, a time je otpočela i cjelokupna dugo najavljivana obnova središnje zone grada. Gimnazija će zasjati u novom ruhu do kraja lipnja, a uskoro će krenuti i rekonstrukcija zgrade Treće osnovne škole u kojoj će biti smještena Gradska vijećnica, te rekonstrukcija stambenih zgrada na Bulevaru. Radovi na vijećnici i zgradama koje imaju manje oštećenje bit će, kazale su gradske vlasti, gotovi najvjerojatnije do kraja ove godine.

Fasada Gimnazije gotova do lipnja
    Jučerašnje postavljanje skela na Gimnaziju obradovalo je mnoge Mostarce koji nisu ni znali da će konačno biti vraćen sjaj jednom od najljepših simbola grada. Drago mi je da je konačno došao red i na Gimnaziju. Ona je uvijek bila simbol mladosti i boljitka. Svi pravi Mostarci nestrpljivo čekaju da ponovno oživi Korzo, Bulevar, Lenjinovo šetalište, kazao nam je jedan umirovljenik kojeg smo zatekli na Španjolskom trgu, prisjećajući se starih vremena kada su ovaj trg i Stara gimnazija bili središte grada...

Prijedorska ruda kreće u zeničku željezaru

PRIJEDOR - Generalni menadžer Mittal rudnika Prijedor Murari Mukardži najavio je da će zeničkoj željezari biti isporučeno 1,5 miliona tona koncentrata željezne rude, što je gotovo cjelokupna ovogodišnja proizvodnja. Mukardži je rekao da se očekuje da će željezara u Zenici, koja posluje u sastavu "Arcelor Mittala", početi rad u aprilu ili maju i ocijenio da će to biti najveći uspjeh ove kompanije u BiH.
    "Ovim će biti omogućena tješnja privredna saradnja Zenice i Prijedora", naglasio je Mukardži...

Domaće berze u regionalnom projektu

BANJALUKA - Banjalučka berza i Sarajevska berza su zajedno s podgoričkom Montenegroberzom i Nex berzom potpisale memorandum o saradnji regionalnih berzi.
    Oni su se time priključili partnerstvu koje su krajem prošle godine potpisale Beogradska, Makedonska, Ljubljanska berza i Zagrebačka berza...

Međunarodni dan maternjeg jezika

U Pančevu se govori dvadeset jezika

Pančevo - Današnji dan 21. februar obeležava se kao Međunarodni dan maternjeg jezika, koji je uspostavio Unesko 1999. godine, i tako se u svetu slavi skoro šest hiljada jezika, od kojih je više od polovine pred izumiranjem. Evroregionalni centar za razvoj društva u multietničkim sredinama In medias res kroz svoje aktivnosti, u sredini koja je tradicionalno višenacionalna, promoviše i podstiče između ostalog i očuvanje jezika i pisma nacionalnih zajednica. Svetski dan jezika prvi put se ove godine obeležava na teritoriji opštine Pančevo i centralni događaj je organizovan u Ivanovu, najjužnijem selu opštine u kojem živi svega hiljadu stanovnika, ali i najviše pripadnika različitih nacionalnih zajednica...

Kompletne članke možete pročitati na linku:

http://www.fildzanviska.ba/clanak_401.htm

Zamolio bih sve dobre ljude koji žele da pomognu onima koji su izgubili kontakt sa dragim osobama tako što će link prema tražilici Tražim izgubljenog prijatelja postaviti na: web stranice, blogove, forume.....

Tražim izgubljenog prijatelja

http://www.a-free-guestbook.com/gues...=valterbranisa

POTPIŠITE PETICIJU - KANDIDATURA STAROG DIJELA SARAJEVA NA LISTU UNESCO-a, KOJA SE NALAZI NA LINKU ISPOD:

http://www.ipetitions.com/petition/Sarajevo_UNESCO/

Za tvoju informaciju u Foči su promjenjena imena svih ulica koja su vrijeđala pripadnike Bošnjačkog naroda(Hrvata nije bilo ni prije rata).Skupština opštine je donijela takvu odluku prije par godina uz saglasnost svih prisutnih Bošnjaka poslanika.P.S Mi smo svoje smeće počistili.Zločinci u zatvoru ili pod zemljom,imena i nazivi ulica u skaladu sa dogovorom...šta je sa vama?nešto vam to neide u praksi za razliku od "deklarativnog" zalaganja?Čekamo....
    Pročitaj šta sam napisao. Za tvoj grad je bio prijedlog inicijative da se jedna ulica posveti Srđanu..Ulice Draže Mihailovića i Ravnogorska postoje u 90 % gradova u RS (dakle nisam rekao uradite to u Foči, uostalom vi ste vratili i vijekovno ime grada) nego u entitetu gdje živiš - to je valjda i tvoje dvorište...

Naravno da je to što se desilo u Foči pozitivno i za svaku pohvalu. Ja sam također veliki pobornik vraćanja svih naziva ulica mnogih poštenih i časnih ljudi, posebno antifašista koji su preko noći zbrisani sa lica zemlje u većini BiH gradova..

Citat valterbraniSA kaže: Pogledaj poruku
    Pročitaj šta sam napisao. Za tvoj grad je bio prijedlog inicijative da se jedna ulica posveti Srđanu..Ulice Draže Mihailovića i Ravnogorska postoje u 90 % gradova u RS (dakle nisam rekao uradite to u Foči, uostalom vi ste vratili i vijekovno ime grada) nego u entitetu gdje živiš - to je valjda i tvoje dvorište...

Naravno da je to što se desilo u Foči pozitivno i za svaku pohvalu. Ja sam također veliki pobornik vraćanja svih naziva ulica mnogih poštenih i časnih ljudi, posebno antifašista koji su preko noći zbrisani sa lica zemlje u većini BiH gradova..
    Valjda i ne poričeš da su pripadnici antifašističkog pokreta u BiH preko 80% bili Srbi,tako da imamo potpuniju sliku o fašizmu i antifašizmu.A što se tiče malog Srđana slažem se da je to bio herojski čin samo da je toga još bilo i na drugoj strani bilo bi još bolje

Valjda i ne poričeš da su pripadnici antifašističkog pokreta u BiH preko 80% bili Srbi,tako da imamo potpuniju sliku o fašizmu i antifašizmu.A što se tiče malog Srđana slažem se da je to bio herojski čin samo da je toga još bilo i na drugoj strani bilo bi još bolje

Otići ćemo predaleko, jer bih ti ja mogao pisati o količini zločina koje je koji narod počinio (ako već insistiraš da koristiš postotke i brojiš krvna zrnca) ... A pošto za mene zločinci nemaju vjeru i naciju ne bih više kometarisao. Što se tiče ljudi kao Srđan, sigurno je da ih je bilo ali pošto su u proteklom vremenu "junaci" bile ličnosti sasvim drugih usmjerenja njihova hrabra ljudska djela su ostala neistražena...Pa i o Srđanu se šutilo 15 godina, iako su mnogi znali šta je uradio. Mogao bih napisati još svašta, ali ne želim da se njegovo časno ime politizuje. Ne stvarno, nije ovo licemjerno, ali meni je iskreno stalo da u Sarajevu bude ulica sa njegovim imenom i da se njegove ubice koje se poslije neprimjernih kazni još uvijek slobodno šetaju budu ipak nekada budu primjerno kažnjene...

Inače ova tema nije usmjerena ni protiv koga, niti promoviše nikakve skrivene političke ciljeve, iako su me mnogi za to optuživali. Što se tiče RS ja sam uvijek navodio sve pozitivne primjere pozitivnog odnosa vlasti RS sa povratnicima, a svi ti članci na koje sam naišao u novinama se nalaze i u arhivi Fildžana viška...Za mene su povratnici ljudi koji zaslužuju posebno poštovanje jer ruše zidove zla i mržnje bez obzira da li je riječ o Kozluku, Plehanu ili Drvaru, te koristim svaku priku da ukažem na sve pozitivne primjere, ali i na probleme i siromaštvo sa kojima se susreću...

A politiku će i dalje voditi političari...Mislim da bi daljim repliciranjem ova tema otišla u "helač" (imama već dovoljno iskustva sa tim), a meni to nije u interesu... pa više neću. Svako ima svoje mišljenje o mnogim stvarima i obično ga je teško nekome promijeniti..ovo su samo novinski članci i ideja u koju ja iskreno vjerujem i ovo nema veze sa granicama, ni ničim drugim vezanim za visoku politiku...

Hajd živio!

Strana 19 od 37 PrvaPrva ... 9171819202129 ... PoslednjaPoslednja

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •