Ma vie en rose (1997)
My life in pink
Priča o malom Ludoviku, devojčici zarobljenoj u telu dečaka. Preporučujem![]()
Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid
Tokyo! LINK
Film iz 2008. god
Tri posebne i nezavisne price, radnja smestene u Tokyo-u. U pitanju je drama na japanskom, ali meni je drzao paznju. Prva prica mi je extra, druga onako, treca ok.![]()
Ja gledala Apocalypto i smorio me film do bolajes' da priča i nije tako loša ali se meni sve nešto odužilo u pm...
![]()
I may not be perfect but I'm always me
Makili delim tvoje misljenje...Nije prica losa...ali brate mnogo dugacko...Dok sam gledala premotavala sam one scene gde se jure kroz sumu....i jos neke![]()
Watchmen
Odlican film,zasnovan na veoma dobroj prici o Trecem svetskom ratu i navodnom nuklearnom napadu Rusije.
Mislila sam se da ce biti kao Betmen ali film je totalno nesto drugo i osvezavajuce bez obzira sto je adaptacija stripa,ukratko film govori o ljudskoj naravi i ljudima kakvi su uopste.
Poruku je izmenio Lilith_021, 03.07.2009 u 01:07 Razlog: slika i naslov
Cujo (1983)
Danas sam ga gledao po drugi put i mogu reci da je zanimljiv i da je vredelo pogledati ga pa ga preporucujem.
Naravno kao i obicno knjiga je ipak bolja, makar meni, od filma pa predlazem onima koji su gledali ili ce tek gledati film da procitaju i knjigu.
Girl, Interrupted (1999)
Jedan od boljih filmova Winona-e Ryder, koja ima nekoliko izuzetnih filmova, a isto se moze reci i za Angelina-u Jolie, koja bas i nema neke vredne filmove pa je ovaj izuzetak.
Rec je o filmu koji je snimljen po istinitoj prici a Vinona i Andjelina su maestralno odglumile svoje uloge.
10.5: Apocalypse (2006) (TV)
Obozavam ovakve filmove !
Danas sam ga gledao i ne mogu a da ne postavim jednu sliku/kadar iz ovog filma:
Uzivao sam gledajuci ovaj film. Dobra glumacka ekipa i odlicna rezija ucinili su da nam ovaj film u podpunosti docara sliku katastrofe i po mom misljenju ovaj film je dosta bolje od "Dan Posle sutra" ili "The Day After Tomorrow" (2004) koji je bio toliko na glasu a nije bio nista posebno vec samo komercijalno sr*nje.
http://www.covers-qualite.com/img-ja...d-MTIwMTY=.jpg
Evo i DVD omota u visokoj rezoluciji ako nekom zatreba.
Za 10.5 sam saznao na TV-u, cini mi se da su ga na FOX-u reklamirali, ali ce ga emitovati tek u nedelju i rekoh ma ko ce cekati nedelju odmah ja to skidam sa net-a![]()
The Young Victoria (2009)
Izuzetan ali u pravom smislu te reci.
Ako ga niste gledali preporucujem da ga pogledate necete se pokajati![]()
My Summer of Love (2004)
Romanticna drama koju je rezirao Pawel Pawlikowski i sve pohvale njemu kao reziser je odradio sjajan posao.
Danas sam gledao ovaj Britanski film iz '04-e i prijatno sam se iznenadio jer nisam ocekivao da ce biti dobar ali eto kao sto vec rekoh dobar je i vredan paznje.
Andjele i demone. Napokon ga dobila. Jako dobar film, preporucujem ga svima.![]()
Everybody Wants to be a Cat
Station for Two (1982)
The Barber of Siberia (1998.)
Burnt by the Sun (1994)
Ovu su izuzetni filmovi koje je rezirao Nikita Mikhalkov, moji omiljeni od Mikalkova, i toplo ih preporucujem svima.
The Deadly Companions (1961)
Verujem da ne postoji covek koji nije gledao legendarne kaubojce "Dobar, Los i Zao, "Za Saku Dolara"... pa ako bas volite western ovo je jedan od boljih koje sam ja gledao
rezija: Sam Peckinpah
glavna uloga: Maureen O'Hara
Mislim da sam dovoljno kazaoi jos samo da dodam da se ovaj film pre par godina mogao kupiti na DVD disku kod nas a prevod originalnog naziva je "Smrtonosna Drzuna".
Svima koji vole triler preporucio bih sledeci film istog rezisera:
The Osterman Weekend (1983)
Verujem da su ga mnogi vec gledali ali eto predlozih ako neko slucajno nije![]()
Poruku je izmenio Charlie Harper, 05.07.2009 u 12:59
-Saw 1,2,3,4,5
-the grudge
-ice age
-revolver
-good will hunting
-shrek
-the bourne ultimatum..ili tako nesto
-the ring
-the number 23
-taxi
-Slumdog Millionaire
-WALL-E
-I AM LEGEND
-The Silence of the Lambs
- Snatch
- The Sixth Sense
- Requiem for a Dream
-gostship
- Green Street Hooligans
- The Curious Case of Benjamin Button
- Home Alone
- Eight Below
- titanic
- The Bucket List
- P.S. I Love You
- Eurotrip
- The Transporter
- Blow
- 50 First Dates
- Hannibal Lecter
- Ghost
.................................................. ......![]()
Next - 2007
Madjionicar koji ima svoj show u Las Vegas- u poseduje posebni moc da predvidi buducnost. FBI trazi od njega da im pomogne u lociranju ukradene atomske bombe, koja moze biti iskoristena u teroristickom napadu.
Onako...nije los, ali nije ni nesto posebno.
Izbor aktera za glavne uloge nije mi bas OK. Nikolas Kejdz i Dzesika Bil su kao sever i jug...ne mozes poverovati da izmedju njih ima ljubavi....nije to to..
A Dzulien Mur mi je odlicna glumica, ali ovde igra sasvim prosecnu ulogu...
Sve u svemu dobro je sto traje samo 96 minuta
E da...ulogu igra i Sergej Trifunovic , mada vise puca nego sto prica.![]()