Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - Strana 6

Prikaz rezultata glasanja: Da li je Tito pozitivna ili negativna istorijska ličnost?

Učesnika ankete do sada
148. Ne možete da glasate na ovoj anketi
  • pozitivna

71 47.97%
  • negativna

61 41.22%
  • nemam mišljenje o njemu

16 10.81%
Strana 6 od 16 PrvaPrva ... 45678 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 76 do 90 od ukupno 235

Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost?

Citat Neron kaže: Pogledaj poruku
    Kad si ti stigao da naucis sve to?
    A jesi procitao da je u Paragvaju kloniran Hitler i da ima 100 malih,a da on zapravo nije ni bio Hitler,narocito ne Nemac,pa prema tome mislim da treba da pogledas i Titovu krstenicu iz tvojih pouzdanih Vatikanskih izvora,pa ces shvatiti da je u Kuci cveca Hitler,a da je na Golom otoku Blebels ili zvani Blesavi,mozda to bolje shvatis,posto je bio Hrvat kao sto je i papa Rus,a to sigurno nisi stigao da procitas,jer tek sutra izlazi na kioscima...

Pogodi na kojoj planini je Savu Tito ubio?
    Za Tita i Vatikan sam citao feljton, cini mi se u Novostima. Feljton je izvadjen iz jedne knjige. Sto se Save Kovacevica tice njega su pucali sa ledja na Sutjesci, jer mu je rasla popularnost u narodu i da je ugrozavao Tita na celu KPJ. Ali dobro to su sve spekulacije, evo i istoriskih cinjenica. Nemoj mi reci da ne vjerujes da se Tito u I svetskom ratu bio na strani Austro-Ugara, kad postoji njegova slika sa puskom u austrougarskoj uniformi u tom ratu. Od 1941-1945 bila je otvorena granica sa Albanijom, uslo je 200 000 - 300 000 hiljada, onda je proglasio Kosovo autonomnom pokrajinom i otvorio im put za danasnju nezavisnost. Pitam te da je tih 200 000 - 300 000 vratio nazad u Albaniju i da nije proglasio autonomnu pokrajinu da li bi nam se danas desavalo ovo sto nam se desava? Pitaj oca ili se ti sjeti jesi li mogao sezdesetih, sedamdesetih godina u drustvu da zapjevas pjesmu Ko to kaze ko to laze, marsirala Kralja Petra garda, vojvodo Sidjelicu, da slavis slavu ili Bozic, Vaskrs. Za toga Blebelsa zvanog blesavi nisam cuo, ne znam da li je to provokacija za to sto su meni djedovi bili na Golom otoku (inace obojica odavno trunu pod zemljom)???
    ZVEZDA mi je sve...

Citat simke kaže: Pogledaj poruku
    Skroz si zanimljiv, evo ja neću da ti protivrečim ...
    čak imam nameru da te zamolim da izneseš još pojedinosti iz čika titovog života. Recimo uvek me zanimalo da li su ga iskompletirali, kao da se nešto šuškalo kako je ona noga tajnim kanalima negde prebačena ...

Nisam baš siguran koliko sam ozbiljan ali znam da mi je zanimljivo ... prosto osvežavaš, samo nastavi da pišeš.

PS.
    Imam samo jedno pitanje za tebe.
    Vidim da ti u potpisu stoji: ''ZVEZDA mi je sve...''
    pa se pitam da li ti je to od djeda ostalo? Onako, umesto ordena!?
    Nije fino da provociras na taj nacin...
    ZVEZDA mi je sve...

Citat Mimic 90 kaže: Pogledaj poruku
    Za Tita i Vatikan sam citao feljton, cini mi se u Novostima. Feljton je izvadjen iz jedne knjige. Sto se Save Kovacevica tice njega su pucali sa ledja na Sutjesci, jer mu je rasla popularnost u narodu i da je ugrozavao Tita na celu KPJ. Ali dobro to su sve spekulacije, evo i istoriskih cinjenica. Nemoj mi reci da ne vjerujes da se Tito u I svetskom ratu bio na strani Austro-Ugara, kad postoji njegova slika sa puskom u austrougarskoj uniformi u tom ratu. Od 1941-1945 bila je otvorena granica sa Albanijom, uslo je 200 000 - 300 000 hiljada, onda je proglasio Kosovo autonomnom pokrajinom i otvorio im put za danasnju nezavisnost. Pitam te da je tih 200 000 - 300 000 vratio nazad u Albaniju i da nije proglasio autonomnu pokrajinu da li bi nam se danas desavalo ovo sto nam se desava? Pitaj oca ili se ti sjeti jesi li mogao sezdesetih, sedamdesetih godina u drustvu da zapjevas pjesmu Ko to kaze ko to laze, marsirala Kralja Petra garda, vojvodo Sidjelicu, da slavis slavu ili Bozic, Vaskrs. Za toga Blebelsa zvanog blesavi nisam cuo, ne znam da li je to provokacija za to sto su meni djedovi bili na Golom otoku (inace obojica odavno trunu pod zemljom)???
    Dovoljno sam star da ne moram da pitam oca za pomenute pesme,a i kako bih ga pitao kada je pokojni...

Nemoj mi pominjati cifre licis mi na NATO propagandu na temi koliko je Albanca izbeglo preko Makedonske granice...Tebi je 100.000 ili 50% od pomenute cifre dozvoljeni plus/minus....Usput ni Hrvati nisu mogli da pevaju svoje pesme ili mislis da su mogli ? Ostaje mi da prilozim svedocenje sopstveno da su moji djedovi i pradjedovi i dedovi bili srecniji od tvojih,pa su neki presli Albaniju,kad se Tito slikao u to doba u malenoj AU vojsci,jedan preziveo konc. logor,jedan overio 6 zarobljenih Nemaca u sumi pored Prova,pa ga Stepa grdio,a poslednji nastradao od snajpera na Sremskom frontu,pa keva sa 2 meseca ostala bez oca...

Od cele familije samo ja znam na sta lici zatvor,a ti nemoj vise pred spavanje citati propagandne pamflete vec nadji objektivnije izvore kako bi sagledao sve aspekte Tita,sto ce ti verujem pomoci da budes svoj na svome,sto je uvek bolje nego da budes na nekom drugom mestu...

Ne interesuje me da li su ti preci bili rusofili,ali me cudi da nemas druga posla nego da razmisljas kako je Sava Kovacevic ubijen s ledja mucki,jer je bio cetnik ili IB-eovac ako tad nije bilo rano za to,... Ne bi me zacudilo da snimak ubistva nadjemo na YouTube za koji dan...

p.s. Blesavogbelsa izgoogluj,sramota da ne znas za njega,pa da nije bilo njega sada ne bi bilo marketinga,a tesko bi i ti imao o kome da lupas glavu...
    Poruku je izmenio Neron, 26.12.2007 u 00:28

Dovoljno sam star da ne moram da pitam oca za pomenute pesme,a i kako bih ga pitao kada je pokojni...

Nemoj mi pominjati cifre licis mi na NATO propagandu na temi koliko je Albanca izbeglo preko Makedonske granice...Tebi je 100.000 ili 50% od pomenute cifre dozvoljeni plus/minus....Usput ni Hrvati nisu mogli da pevaju svoje pesme ili mislis da su mogli ? Ostaje mi da prilozim svedocenje sopstveno da su moji djedovi i pradjedovi i dedovi bili srecniji od tvojih,pa su neki presli Albaniju,kad se Tito slikao u to doba u malenoj AU vojsci,jedan preziveo konc. logor,jedan overio 6 zarobljenih Nemaca u sumi pored Prova,pa ga Stepa grdio,a poslednji nastradao od snajpera na Sremskom frontu,pa keva sa 2 meseca ostala bez oca...

Od cele familije samo ja znam na sta lici zatvor,a ti nemoj vise pred spavanje citati propagandne pamflete vec nadji objektivnije izvore kako bi sagledao sve aspekte Tita,sto ce ti verujem pomoci da budes svoj na svome,sto je uvek bolje nego da budes na nekom drugom mestu...

Ne interesuje me da li su ti preci bili rusofili,ali me cudi da nemas druga posla nego da razmisljas kako je Sava Kovacevic ubijen s ledja mucki,jer je bio cetnik ili IB-eovac ako tad nije bilo rano za to,... Ne bi me zacudilo da snimak ubistva nadjemo na YouTube za koji dan...
    Ja te pitam da li je posteno da se partizanskom boracu koji je sa 17 godina krenuo u rat oduzme orden samo zato sto je bio za Ruse i da se posalje da se sedam godina nad njim izivljavaju monstrumi???
    ZVEZDA mi je sve...

...a da li je pošteno da taj borac izda svoju domovinu zato što misli da bi mu bolje bilo pod SSSR-om, iako pojma nezna kako je tamo....a????.....

Ja te pitam da li je posteno da se partizanskom boracu koji je sa 17 godina krenuo u rat oduzme orden samo zato sto je bio za Ruse i da se posalje da se sedam godina nad njim izivljavaju monstrumi???
    Nemoj tako...i zatvor je za ljude,a ne za konje
    Malo se mistifikuje robija svaka,ali to je macho kao biti robijas...

A jel' posteno da ti ispastas zbog Tita i Rusa ???

p.s. Tito je mala beba za Staljina,ali posto je nas ja navijam za njega kao i za Partizan,a ti za Zvezdu delijo ..................

Nije fino da provociras na taj nacin...
    U pravu si, nije lepo da te provociram i u to ime ti se izvinjavam!

Računao sam da ćeš shvatiti, pa prestati da se blamiraš ali jbg moram biti precizniji.

Rekao bih da nisi adekvatan sagovornik za ovu temu i kako bi trebalo samo da čitaš, bez pisanja poruka ... ovo ti je dobronamerna preporuka.

Preporučio bih ti još da postavljaš pitanja, verujem da će ti članovi koji ovde pišu rado odgovoriti i da ćeš naučiti dosta korisnih stvari ako budeš znao da saslušaš, mnogo korisnijih i pametnijih nego tamo gde si našao da je tito sahranjen u Vatikanu.

PS.
    Imam još jednu primedbu, pa ti to shvati kako god hoćeš.

Loše si vizuelno opremljen da bi te ostali članovi shvatali ozbiljno, ne uklapaju ti se tri/četiri detalja za ozbiljnije teme ovoga tipa.

• Potpis:
    ZVEZDA mi je sve...

• Broj godina:
    17

Već na prvi pogled deluješ kao zalutali navijač u starije društvo koje divani o istoriji i koje ima nekog pojma o tome šta priča. Bez obzira što se raspričano društvance ne slaže međusobno u gledanju na problematiku o kojoj priča svakako ne želi da sluša neprihvatljive i neosnovane komentare osim ako ih oni ne zabavljaju. Primetio sam da su neki članovi želeli da ti objasne svoja gledišta i da su te prihvatili kao sagovornika ali bi trebalo onda da znaš da saslušaš i da potom pišeš samo u slučaju kada baš moraš.

Ne kažem da ne treba da učestvuješ u ovoj temi ali kao što sam ti savetovao, pokušaj sa čitanjem i pitanjima ... pusti malo starije sagovornike da pričaju, valjda je logično po prirodi stvari da su mnogo više pročitali, videli i čuli nego ti.
    Poruku je izmenio simke, 26.12.2007 u 00:47

Citat Ca blues kaže: Pogledaj poruku
    ...a da li je pošteno da taj borac izda svoju domovinu zato što misli da bi mu bolje bilo pod SSSR-om, iako pojma nezna kako je tamo....a????.....
    Bolje biti pod Rusima nego pod Hrvatom
    ZVEZDA mi je sve...

Nemoj tako...i zatvor je za ljude,a ne za konje
    Malo se mistifikuje robija svaka,ali to je macho kao biti robijas...
    ne dao ti Bog da prezivis to sto je moj deda na golom otoku, i da budes takav macho robijas kao on!
    Poruku je izmenio Dejan B, 26.12.2007 u 08:18 Razlog: Greška prilikom upotrebe VB kodova
    ZVEZDA mi je sve...

Josip Broz Tito je bio jedna izrazito negativna licnost, u relativno novijoj srpskoj istoriji. Gotovo sve bitnije politicke odluke tadasnjeg komunistickog rezima na celu sa Brozom, direktno su bile uperene protiv srpske drzave. Hajde se malo zapitajte, zbog cega Srbija dobija 1945. godine DVE autonomne pokrajine, zbog cega je 1945. godine zabranjen povratak srpskih izbeglica na Kosovo i Metohiju. Svi vrlo dobro znamo za posledice ustava iz 1974. godine, koji je bio u sustinskoj suprotnosti sa dotadasnjim pravnim dostignucima. A da, gotovo cela Jadranska obala, kao nagrada Hrvatskoj za genocid......strasno.

Citat ultras kaže: Pogledaj poruku
    Josip Broz Tito je bio jedna izrazito negativna licnost, u relativno novijoj srpskoj istoriji. Gotovo sve bitnije politicke odluke tadasnjeg komunistickog rezima na celu sa Brozom, direktno su bile uperene protiv srpske drzave. Hajde se malo zapitajte, zbog cega Srbija dobija 1945. godine DVE autonomne pokrajine, zbog cega je 1945. godine zabranjen povratak srpskih izbeglica na Kosovo i Metohiju. Svi vrlo dobro znamo za posledice ustava iz 1974. godine, koji je bio u sustinskoj suprotnosti sa dotadasnjim pravnim dostignucima. A da, gotovo cela Jadranska obala, kao nagrada Hrvatskoj za genocid......strasno.
    Da ne repliciram samo da pitam:

- Od cijih dinastija ili kraljevskih glava napravise Srbiju davno pre svih ratova?
    - Od kada je Vojvodina u sastavu Srbije?
    - Kada je Srbija u svojoj istoriji izlazila na Jadran?
    - Zasto su koze dozvoljene za gajenje samo u Crnoj Gori,a u svim ostalim republikama ex Yu,pa i u Srbiji bile zabranjene,takodje posle rata... ???

Da ne repliciram samo da pitam:
    - Kada je Srbija u svojoj istoriji izlazila na Jadran?
    У средњем веку. Цело постојање Србије после тога је борба за опстанак и ослобођење.
    За землю родную не на жизнь а на смерть
    Воевал с врагами Володимир князь
    Многая лета
    Многая лета
    Многая лета
    Русской земле

Srbija je izasla na Jadran ujedinjenjem kraljevine Srbije i kraljevine Crne Gore 1918. godine. Tek kasnije dolazi do stvaranja najvece zablude srpskog naroda kraljevine SHS, odnosno Jugoslavije.
    Vojvodina ulazi u sastav Srbije, posle Prvog svetskog rata. Vojvodinu su Srbi davno platili svojom krvlju u vojnoj krajini, da ne govorim o zrtvama koje je srpski narod podneo u Prvom sv. ratu, direktno od strane Austro-ugarske. Sto se koza tice, one me ne interesuju. Isto tako si mogao da mi kazes da je HE Djerdap izgradjena u Srbiji, a ne u Hrvatskoj.
    Zasto danas bilo ko moze da udje u: Ausvic, Dahau, Mathauzen...., pitam se gde je Jasenovac?

Citat ultras kaže: Pogledaj poruku
    Srbija je izasla na Jadran ujedinjenjem kraljevine Srbije i kraljevine Crne Gore 1918. godine. Tek kasnije dolazi do stvaranja najvece zablude srpskog naroda kraljevine SHS, odnosno Jugoslavije.
    Vojvodina ulazi u sastav Srbije, posle Prvog svetskog rata. Vojvodinu su Srbi davno platili svojom krvlju u vojnoj krajini, da ne govorim o zrtvama koje je srpski narod podneo u Prvom sv. ratu, direktno od strane Austro-ugarske. Sto se koza tice, one me ne interesuju. Isto tako si mogao da mi kazes da je HE Djerdap izgradjena u Srbiji, a ne u Hrvatskoj.
    Zasto danas bilo ko moze da udje u: Ausvic, Dahau, Mathauzen...., pitam se gde je Jasenovac?
    Ok...ciji kraljevi stvorise Srbiju nisi mogao da nadjes ni na Google niti u udzbenicima,ali nije ni vazno...
    1. Da li ti je isto Kraljevina SHS i Srbija ???
    2. Jadran je manjim delom Crnogorski,ali nemoj ni o tome,nije vazno...
    3. Ko je po tebi krivlji sad: Aleksandar I Ujedinitelj (sam pominjes najvecu zabludu naseg naroda) Srpski kralj ili Tito koji ga je imitirao ako cemo da banalizujemo stvari...???

A Jasenovac je u Hrvatskoj koliko me pamcenje sluzi i mislim da je eksponiraniji i na HRT i na RTS-u proteklih godina od Ausvica,Dahaua,Mathauzena i slicnih...
    Poruku je izmenio Neron, 04.01.2008 u 14:04

Srbiju su koliko se meni cini stvorili Srbi. Strani kraljevi su je samo kao takvu priznali. Ja sam, cini mi se, lepo rekao kraljevina Srbija pa tek onda SHS i Jugoslavija. Kada je rec o kralju Aleksandru I, pitanje je koliko je on bio srpski kralj. Covek je vise puta javno govorio da je on Jugosloven, i bio je zestoki pobornik ideje stvaranja jugoslovenske nacije, uz to on je bio mason i jedan od najbogatijih ljudi na Balkanu. Nisam bas najbolje upucen u to, ali samo jedno kratko zapazanje: samo su srpski masoni radili direktno protiv svojih nacionalnih interesa. u pogledu Jugoslovenske ideje, aleksandar I i Broz se dosta razlikuju.
    Sa jedne strane imamo unitarnu drzavu, podeljenu ne banovine, sa jakom tendenciom stvaranja jugoslovenske nacije. Dok je sve to kod Broza obrnuto: klimava federacija koja sve vreme svog postojanja vuce ka konfederalnom uredjenju, izmisljanje vestackih nacija, i takvo povlacenje granica medju novonastalim republikama kakvo je mogao da uradi samo lud covek, ili pak covek koji je imao neke druge interese. da se razumemo ne svidja mi se ni jedno, ni drugo.

Strana 6 od 16 PrvaPrva ... 45678 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Ko je zaista bio Tito???
    Autor poirot u forumu Istorija
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 12.08.2018, 10:37
  2. Tito Patrikije (Titos Patrikios)
    Autor zosim u forumu Svetska poezija
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 28.12.2011, 23:18
  3. Drugarica Jovanka Broz
    Autor bellissima u forumu Istorija