Da li smo spremni za EU? - Strana 7
Strana 7 od 24 PrvaPrva ... 5678917 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 91 do 105 od ukupno 356

Odgovor: Da li smo spremni za EU?

Citat love hunter kaže: Pogledaj poruku
    Molba: molim te, molim te, molim te da "da li" pises odvojeno ( ostalo cu ovoga puta preskociti) ...
    Pa 'aj mu jednom preskoči to "dali", vidiš da čovek neće da izmeni Nema potrebe da lektorišeš na svakoj temi, ja te to zamolila još pre godinu dana (preterivam, da), ako se sećaš. A sećaš se, a?
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

I dalje ostajem pri dokazanoj tvrdnji da ekonomski nismo spremni za EU, a što su primljeni Bugari i Rumuni, pa zato što su ih primili.(hahaa). Kad se intelektualnog nivoa tiče nisam mislio da političari imaju taj nivo, već intelektualci.

I na kraju za Malenog i Love huntera: Zadnjih mesec dana nisam imao prilike da se ovako nasmejem, kao danas vašem argumentovanom pisanju, ostajete zloćkasta i malo nerazumna deca, ima vremena za vas ne brinite, tu sam ja da vas edukujem.

Citat morrib kaže: Pogledaj poruku
    Kad se intelektualnog nivoa tiče nisam mislio da političari imaju taj nivo, već intelektualci.
    Dobro, znaci politicari nisu intelektualci ali kazi mi ko su ti intelektualci i koji je njihov stav u vezi pridruzivanja EU?
    Back in red!

Citat morrib kaže: Pogledaj poruku
    I dalje ostajem pri dokazanoj tvrdnji da ekonomski nismo spremni za EU, a što su primljeni Bugari i Rumuni, pa zato što su ih primili.(hahaa).
    Spanija i Portugalija su bile u slicnoj ekonomskoj situaciji pri primanju u EU.
    I evo ih sada kao jedne od dinamicnijih zemalja unije.
    Sacuvale su svoj identitet i (pro)nasle neku ravnotezu u ovoj (divljoj) globalizaciji.
    Evropa do Azije...
    Qui vit content de rien possde toute chose.

HLEBmaster kaže:

Pre 4500 godina nija bio ni 4. ni 5. vek nove ere niti 10 vek pre nove ere.

4.500 godina je period od pre 45 (chetrdesetpet) vekova.

I Dardanija jeste bila na podruchju balkana ali to ne znachi da je bila Srpska drzzava.
    Car Nevrod (Nerod):

Biblija, Stari zavjet, Prva knjiga Mojsijeva, glava 10A

,,
    7. A sinovi Husovi: Sava i Evila i Savata i REGMA i Savataka. A sinovi
    REGMINI: Sava i DADAN (Dardan)

8. Hus rodi i NEVRODA; a on prvi bi silan na zemlji.

9.

10. A početak carstvu njegovu bješe Vavilon i Oreh i Arhad i Halani i zemlja Senaru.

11. Iz te zemlje izađe Asur i sazida Niniveju i Rovot grad i Halah.

12. I Dasem,,

Car Nerod, stric Dardana, u svoje pohode krenuo je iz današnjeg NIŠA.

Darodan (Dardan) osnovao je državu Dardaniju sa sjedištem u području
    današnjeg NIŠA, mjesto koje je koroz cijelu istoriju Srbskih država bilo
    u sastavu istih, pa i u satavu Srbske Carevine obnovljene u tećem vijeku p.n.e.

I Dardanija jeste bila na podruchju balkana ali to ne znachi da je bila Srpska drzzava.
    Bila na području današnje Srbije, ,,al ne znači to da je bila Srbska država.,,
    ni slučajno da se kaže da je bila na području današnje Srbije, pošto je Balkan širok
    pojam, lako može da se smjesti u Zagorje.

Druga priča kaže: Romul i Rem osnovali Rim, na području današnjeg Rima,
    al ne znači to da su oni bili Rimljani, i da je to bila Rimska država, jer se danas
    se nazivaju Italijanima.
    I za jedne i za druge najprije bi bilo da su Finci.

,,45 vekova,,, udri po istoriji i traži: kada je car Nerod krenuo u osvajanje, iz kojeg
    mjesta u Srbiji potiču Karanovići, preci Aleksandra Karanovića, i kako su se
    zadesili u Poloniji(Makedoniji).
    Prouči i ovo: kako to da je Aleksandar Karanović, Grk, obrati pažnju Grk, prvo
    zauzeo Grčku, to neko hoće da kaže da je bio glup, ili mu niko nije rekao, da
    državu kojom vlada ne treba da zauzima.

A Srbi su sloveni bash kao i Rusi, Chesi, Slovaci, Poljaci, Hrvati i ostali narodi SLOVENSKOG POREKLA
    SLOVENSKOG POREKLA
    Ovo sam namjerno izbjegao u prethodnom postu, prepostavio sam da ćeš da ga pomeneš.

Lijepo od tebe, sad nam to pojasni, kao: mjesto ili prostor na koje se odnosi to
    porijeklo i narod na tom prostoru iz koga proističe to porijeklo.
    O ovome ima dosta strane literature, naročito novije generacije, posluži se
    prvim dijelom posta, tu ti leži odgovor.

Pa ako pokažeš dodatni interes za istoriju, baci se na proučavanje Sanskrita,
    smatra se najstarijim jezikom na planeti, čisto iz reda uporedi ga sa Srbskim
    jezikom, onako iz zabave, možda iz toga da nešto i zaključiš.

I, Srbi nisu nastali na podruchju Balkana, iako je tu nastala srpska drzzava.
    Nisam rekao da su Srbi dobili ime na Balkanu, oni su ga imali i prije no što su došli na Balkan.
    Došli su iz Indije, u vrijeme seoba plemena Nojevih sinova, jedno od tih plemena
    naselilo je Južnu Srbiju, to potvrđuje i tekst u Bibliji:
    Rodovnik bitnih imena: Noje, Ham, Hus, Regma i Nevrod, Dardan.
    Četvrto koljeno od Noja, Dardan, osnovao je državu Dardaniju sa sjedištem u
    današnjem Nišu.

Ilijada kaže: ,,Darodan se prvi rodi, od zbirača dažda DIVA(Zevsa), Dardaniju
    On je sazdo,,

Potrudi se da nađeš kako izgleda plašt(ogrtač) Zevsa(Diva). Slučajnost Srbski grb,
    prošetaj do Vinčanskog pisma, pogledaj ima li nešto zanimljivo u njemu naročito
    znak 26, već mu je starost procijenjena na najmanje 5000 godina a neki tvrde da ima i i 8000 godina, i smatra se najstarijim pismom na planeti, a ako ne znaš gdje je Vinča
    da ti postavim kartu i zaokružim.

"...Putuj Evropo i poshalji malo peciva.
    Nama je dobro, sreca jedna neizreciva..."
    Govorim tiho i nosim psa sa sobom

,,triViALna,,

Pošto ima primjedbi da puno popujem komentarima tipa copy/paste,
    odgovore na moje tvrdnje potraži u sljedećem:
    a) Stanovnici današnje Istre (dio Hrvatske), inače izvornog Srbskog
    porijekla, kada su prisilno ili dobrovoljno pokatoličeni, zatim kada su
    prisilno prevedeni u Hrvate.

b) Kada i gdje su ti isti bivši Srbi, ubijali Srbe koji nisu prešli na katoličanstvo
    odnosno Hrvatstvo, zajedno sa onima kojima su se priklonili, ili prisilno prevedeni.

Evo ponovo sam provjerio, sigurno ima na internetu.

Očekujem da ćeš sve to lijepo da postaviš ovdje na forumu, da se i ja malo obrazujem.

Maleni kaže:

Gde si nasao taj dokument?
    Šta se to tebe tiče, nisi Srbin.
    No ako želiš da se malo opismeniš traži sledeće: ,,crkveni sabori u SOLINU,, i
    ,,ECCLESIA BESTOENSIS,,.

Gde si radio DNK analize?
    U 4. veku se izjasnjavali kao Srbi? Gde to pise?
    Samo osobe koje uvažavam mogu da dobiju i odgovore i dokumenta.

Zar Srbi nisu slovenski narod?
    Ne nisu, Slovenski narod su Slovenci, kao Drnovšek, Kučan

Pa zar nismo u istoj, slovenskoj, skupini naroda zajedno sa bracom Rusima
    Ne nismo, mi pripadamo ,,Slavenskoj,, skupini naroda istog porijekla, koje vodi
    iz Južne Srbije.

Sta ti podrazumevas pod prepoznatljiv...?
    Nešto što je tipično za jedan narod, i najčešće nije karakteristično za druge narode,
    kao na primjer: Srbi ne trpe torturu, stranu vlast, nametanja, nisu agresivni prema
    drugim državama, tolerantni su prema drugim narodima i religijama,

Koji su to materijalni dokazi?
    Kada knjiga izađe iz štampe, u njoj stoji sve i koji su i gdje su.

A sa kim si polemisao od njih o tome?
    U principu sa svim pripadnicima ,,važnijih,, Evropskih naroda, prvo u BiH od 92-95.
    komunikacija se obavljala na relaciji zemlja-vazduh i obratno, oni pričali bombama
    i raketama a mi raketama, i dobro smo se ispričali.

Nakon toga u Srbiji 1999. godine, isti pregovarači sa njihove strane, a na mojoj
    strani su bili još i Srbi iz Srbije, njih 1000 nas 10, pošten odnos snaga, al eto ipak
    smo uspjeli da se ispričamo, što raketama, što bombama,
    I rekli su mi, nije ovo još gotovo, uskoro se ponovo srećemo, svakako samo da
    popričamo.

Ne nismo, mi pripadamo ,,Slavenskoj,, skupini naroda istog porijekla, koje vodi
    iz Južne Srbije.

Sada sam postpuno osvescen, ovo je karika koja mi je nedostajala da zaokruzim svoje znanje.

Tek sam sada shvatio, Slaveni, se izmilili iz Juzne Srbije, preko Eurazije i stigli su do Kurilskih Ostrva!
    Odavde je Tokio vec na dometu od 1000 km.

Pih, kako malo je nedostajalo realizaciji Velike Srbije!

Da znate, stvarno me je smorio, i zato odlazim, odlazim, odlazim, necu da zalazim, zalazim, zalazim... :smajlikojilupaglavomozid:
    Gospodine, vase dete se plazi na mene!

Citat Petar II kaže: Pogledaj poruku
    Šta se to tebe tiče, nisi Srbin.
    Ti ces da mi kazes sta sam!
    Srbi ne trpe torturu,
    Samo 500 godina pod turcima...
    stranu vlast,
    Pa i po tvom ako cemo gledati i Tito je bio strana vlast.
    nametanja,
    Recimo kumanovski sporazum ili mozda dejtonski...
    nisu agresivni prema
    drugim državama,
    Vec Milutin, Stefan i Dusan osvajaju zemlje koje nisu srpske.
    Nismo bili agresivni ni prema Slovencima i Hrvatima sa Slobom na celu...
    tolerantni su prema drugim narodima i religijama,…
    Pogotovo prema Albancima...
    Back in red!

Citat maleni kaže: Pogledaj poruku
    Nismo bili agresivni ni prema Slovencima i Hrvatima sa Slobom na celu...
    Наравно да јесмо. Регрути ЈНА су агресивно потиљцима нападали метке словеначке ТО, регрути ЈНА су агресивно нападали оне који су им опколили касарне, Срби из Хрватске су агресивно нападали оне који су покушавали да униште њих и њихову државу...

Упореди проценат протераних Срба са Косова са бројем протераних Шиптара из остатка Србије
    За землю родную не на жизнь а на смерть
    Воевал с врагами Володимир князь
    Многая лета
    Многая лета
    Многая лета
    Русской земле

Citat yossarian kaže: Pogledaj poruku
    Наравно да јесмо. Регрути ЈНА су агресивно потиљцима нападали метке словеначке ТО, регрути ЈНА су агресивно нападали оне који су им опколили касарне, Срби из Хрватске су агресивно нападали оне који су покушавали да униште њих и њихову државу...
    Znaci, cuvena JNA rasturena od slovenacke TO. Pa ko je bio naoruzan?

Упореди проценат протераних Срба са Косова са бројем протераних Шиптара из остатка Србије
    Mozda sa proteranim muslimanima u BiH?
    Back in red!

Citat maleni kaže: Pogledaj poruku
    Znaci, cuvena JNA rasturena od slovenacke TO. Pa ko je bio naoruzan?
    Држи се теме, о српској агресивности.

Mozda sa proteranim muslimanima u BiH?
    Држи се теме, толеранција према Шиптарима.
    За землю родную не на жизнь а на смерть
    Воевал с врагами Володимир князь
    Многая лета
    Многая лета
    Многая лета
    Русской земле

,,maleni,,

Da bi mogao da nastaviš komentarisanje mojih postova, treba da ispuniš
    sljedeće uslove: da si normalan, da si čovjek, da imaš karaktera, i da posjeduješ
    određen nivo znanja.

Pretpostavimo da si normalan, koliko vidim čovjek nisi, nemaš karaktera, a da
    posjeduješ neki nivo znanja, evidentno je da si duduk, zbog čega stoji ti u nastavku posta.

,,da nisi čovjek i nemaš karaktera,,
    Postavio si sljedeću tvrdnju:

Mladic sa kompletnom vojnom masinerijom napada 10 puta slabijeg neprijatelja i ubija civile.
    Svaka tvrdnja treba da se dokaže, tražio sam sledeće:

Ovaj pridjev zahtijeva sljedeće: da nevedeš mjesto, datum i imena tih civila koje
    je navodno lično poubijao Ratko Mladić. Ako ne znaš datum nije neophodan, ali
    imena i godišta tih civila su obavezan dio, kao i mjesto, bez toga tvoja priča je podlo propagandno podmetanje bezočnih laži.
    A ti si ponudio slike i spisak Muslimana raseljenih po Americi, Kanadi, Australiji i
    Zapadnoj Evropi.

Nalogodavac odgovara za ubistvo isto kao i izvrsioc.
    Imas spisak u Potocarima...
    Znači nemaš odgovora na
    ,, podlo propagandno podmetanje bezočnih laži.,, ,
    time stoji tvrdnja da: ,,da nisi čovjek i nemaš karaktera,,.

,,...da posjeduješ neki nivo znanja, evidentno je da si duduk..,,
    Kažeš:

Nismo bili agresivni ni prema Slovencima i Hrvatima sa Slobom na celu

Bit će da su Hrvatske.

Nismo bili agresivni ni prema Slovencima i Hrvatima sa Slobom na celu
    Na čelu te vojske, za koju ti tvrdiš da je napala Sloveniju i Hrvatsku, bio je
    Stipe Mesić, a ne Slobodan Milošević, znači treba da ide sljedeće:

Nismo bili agresivni ni prema Slovencima i Hrvatima sa Stjepanom Mesićem na čelu
    U sledećim komentarima uzdržavaj se da zločine Hrvata pripisuješ Srbima,
    jer ću početi da postiram poduge i poširoke tekstove koji demantuju tvoje navode,
    a opisuju zločine Hrvata nad Srbima.

maleni kaže:

Ti ces da mi kazes sta sam!
    Treba neko da ti kaže, vidiš da si konfuzan, da ti je ispran mozak, ostao samo
    kostur(konture), ili samo ,,patlja,, na koju je bio okačen, evidentno je da ti
    treba intelektualna podrška.

Samo 500 godina pod turcima...
    Ti to uzdižeš Turke, ,, pod turcima...,, bit će da su to neki predstavnici Međunarodnog
    Crvenog Krsta, humanitarna misija,

I kažeš ,,pod Turcima,, de nam ukratko izbiflaj ko je još bio, kako ti kažeš, ,,pod Turcima,,.
    Ovo 500 godina, ako znaš da čitaš, prouči malo kada su okupirali i kada su istjerani,
    pa izbaci rezime ili ,,tvoj prvi naučni rad,, o invaziji Osmanlija na Balkan i Evropu.

Pa i po tvom ako cemo gledati i Tito je bio strana vlast.
    Tito je bio strani agent ubačen od strane Njemačke, pravi Josip Broz je ubijen
    1943. u Drvaru.

Recimo kumanovski sporazum ili mozda dejtonski...
    Kumanovski sporazum ne bih da komentarišem, a Dejtonski je nametnut, nametnut
    je Srbima iz Bosne, nametnuto je 370 zakona, učinjeno je 50 kršenja Ustava BiH, sve
    to na štetu Srba iz BiH, i šta su postigli ti imperijalisti iz Zapadne Evrope, ništa,
    mi bar znamo kako treba sa repatim i rogatim divljacima.

Ti to negiraš zločine Albanaca, da je Srbija pravna država, a nije, u njoj hoštapleri
    mogu da pričaju šta hoće i rade šta hoće, uskoro će da počnu komunalne aktivnosti
    na području Srbije, ono Titino 3 mjeseca ukinuto je, tri godine najmanje i to tucanje
    najtvrđeg krečnjaka po sistemu stroge gradacije, plus ručno razvrstavanje, uz muziku
    umilnog glasa pedagoga koji će predavati istoriju raspada SFRJ, i svaki pet minuta
    ponavljati ,,vojskom SFRJ je komandovao Stipe Mesić a ne Slobodan Milošević,,
    sve dok ti pro-fašisti ne steknu naviku i ,,naobrazbu,, , da se može biti i normalan čovjek.
    Tek nakon tog ,,ručnog razvrstavanja,, slijedi vrijeme blagostanja, mira i tolerancije.

Citat Petar II kaže: Pogledaj poruku
    ,,maleni,,

Da bi mogao da nastaviš komentarisanje mojih postova, treba da ispuniš
    sljedeće uslove: da si normalan,

Svaka tvrdnja treba da se dokaže, tražio sam sledeće:
    Medjunarodni sud je rekao da postoji genocid u Srebrenici.
    A ti si ponudio slike i spisak Muslimana raseljenih po Americi, Kanadi, Australiji i
    Zapadnoj Evropi.
    Svaka tvrdnja treba da se dokaze. Navedi mi adrese svakog coveka pojedinacno upisanog u Potocarima a raseljenog po belom svetu.
    Bit će da su Hrvatske.
    Ne nego Bugarske i Grcke zemlje.
    Na čelu te vojske, za koju ti tvrdiš da je napala Sloveniju i Hrvatsku, bio je
    Stipe Mesić, a ne Slobodan Milošević, znači treba da ide sljedeće:

Treba neko da ti kaže, vidiš da si konfuzan, da ti je ispran mozak, ostao samo
    kostur(konture), ili samo ,,patlja,, na koju je bio okačen, evidentno je da ti
    treba intelektualna podrška.
    Od coveka koji okolo ubedjuje ljude da smo unistili 70 NATO aviona?
    Ti to uzdižeš Turke, ,, pod turcima...,, bit će da su to neki predstavnici Međunarodnog
    Crvenog Krsta, humanitarna misija,…
    I kažeš ,,pod Turcima,, de nam ukratko izbiflaj ko je još bio, kako ti kažeš, ,,pod Turcima,,.
    Ovo 500 godina, ako znaš da čitaš, prouči malo kada su okupirali i kada su istjerani,
    pa izbaci rezime ili ,,tvoj prvi naučni rad,, o invaziji Osmanlija na Balkan i Evropu.
    Pricam ti istorijske cinjenice. To sto su se ganjali tih 500 godina sa austro-ugarima preko teritorije danasnje Srbije nije toliko ni bitno koliko je bitno da se vecina danasnje srpske kulture zasniva na ostavstini Turaka, od jezika preko narodnih nosnji, muzickih instrumenata do mentaliteta osmanlija.
    Tito je bio strani agent ubačen od strane Njemačke, pravi Josip Broz je ubijen
    1943. u Drvaru.
    Jesi to citao njegove memoare?
    Kumanovski sporazum ne bih da komentarišem,
    Evo ja cu. Potpisala ga porazena srpska vojska ( i to posle vrlo uspesnog otpora pruzenog rusenjem mnogo aviona te unistenjem 2 nosaca aviona i vojne baze u Albaniji i Avianu )u kojem se navodi da na Kosovu vise nece biti ni uniformisanog srpskog postara a ne vojnika ili policajca.
    a Dejtonski je nametnut, nametnut
    je Srbima iz Bosne, nametnuto je 370 zakona, učinjeno je 50 kršenja Ustava BiH, sve
    to na štetu Srba iz BiH, i šta su postigli ti imperijalisti iz Zapadne Evrope, ništa,
    mi bar znamo kako treba sa repatim i rogatim divljacima.
    Izgleda da Kumanovski nije, pa to ti samo govori da nasi politicki debili (na koje se palis) visoko lete i naravno nisko padaju.
    Ti to negiraš zločine Albanaca, da je Srbija pravna država, a nije, u njoj hoštapleri
    mogu da pričaju šta hoće i rade šta hoće, uskoro će da počnu komunalne aktivnosti
    na području Srbije, ono Titino 3 mjeseca ukinuto je, tri godine najmanje i to tucanje
    najtvrđeg krečnjaka po sistemu stroge gradacije, plus ručno razvrstavanje, uz muziku
    umilnog glasa pedagoga koji će predavati istoriju raspada SFRJ, i svaki pet minuta
    ponavljati ,,vojskom SFRJ je komandovao Stipe Mesić a ne Slobodan Milošević,,
    sve dok ti pro-fašisti ne steknu naviku i ,,naobrazbu,, , da se može biti i normalan čovjek.
    Tek nakon tog ,,ručnog razvrstavanja,, slijedi vrijeme blagostanja, mira i tolerancije.
    Ali tada vise ljudi nece ziveti u Srbiji, samo idioti napaljeni na teorije zavera protiv Srba, nebeskog naroda u borbi za mir i ravnopravnost na celu sa politickim marionetama udbasko-tajkunskih velicina.
    Back in red!

Strana 7 od 24 PrvaPrva ... 5678917 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Da li ste spremni za još jednu bebu?
    Autor makilli u forumu Roditeljski kutak
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 10.02.2012, 19:48

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge