Kako napraviti DVD sa sve titlovima?
Prikaz rezultata 1 do 15 od ukupno 17

Hybrid View

Prethodna poruka Prethodna poruka   Sledeća poruka Sledeća poruka

Kako napraviti DVD sa sve titlovima?

Dakle, kako napraviti DVD sa titlovima od jednog .avi fajla i naprimer .sub fajla, jel to moguce uopste?

Odgovor: Kako napraviti DVD sa sve titlovima?

Citat srdjan_p kaže: Pogledaj poruku
    Dakle, kako napraviti DVD sa titlovima od jednog .avi fajla i naprimer .sub fajla, jel to moguce uopste?
    Pa prilichno komplikovano za dobiti DVD titl iz suba ... Ajde poshalji mi to na mail... Shto se tiche pravljenja samog dvda od divixa dosta lako, dok ne odluchish da stavish i titl na njega...

Za pravljenje DVDa tebi moze da posluzzi i Nero Vision gde se fajl samo uvlachi i mislim da nije preterano komplikovano klikati na yes- yes i next next dok ne pochne da rekompresuje materijal..

Za ubacivanje titla vec, ja znam samo metodu koju koristim na poslu ali ona ukljuchuje koriscenje Canopusa i Scenarista za pravljenje DVDa i nekoliko programa za konvertovanje i ubacivanje titla.. Ako bash zzelish mogu ti opshirno opisati proces pravljenja dvd-a hahaha al chisto sumnjam da si to hteo

Paaaa, nerovision i koristim za te stvari ali mi sad bas treba resenje da ubacim titl jer imam frku sa ovim kucnim dvd plejerom(u pitanju je najnoviji panasonic tako da to valjda nije problem), identicni .sub titlovi a neke cita neke ne, tako da sam resio to da resim nekako...Tako da me to konrektno i zanima, kako da napravim od divx-a i da ubacim prevod, znaci ono koji softver kako itd.
    Znam ja da ti znas, mislim valjda su te naucili tamo nesto u toj firmi...

Ill tell u one thing pre svega Give up Ali dobro..

Prvo morash da konvertujesh avi u format koji podrzava dvd .. to je obichno m2v. Za to ti treba praogram kao shto je Canopus.
    Od wavea koji dobijesh iz avia napravish ac3 sa nekim ac3 konverterom .. (bee sweet ili Scenarist Ac3 decoder ili koji god)

E da bi sub prebacio u DVD treba da reshish sledeci problem. Divx koji imash koristi fajl sub formata koji je u sushtini samo tekstualni fajl. Shto znachi da program chita text i direktno generishe sliku slova koja idu preko filma.
    U dvd-u ne koristish direktno tekstualni fajl, jer se na dvd ubacuju titlovi u obliku bitmapa.. Shto znachi da ti je potrebno da generishesh bitmape uz pomoc programa kao shto je FAB subtitle.. poshto fab ne importuje .sub sam po sebi, morash sub convertovati u neki pogodan format za shta ti mozda mogu pomoci neki softweri koje mi koristimo u firmi ali ih necesh naci na netu jer su internog karaktera i nisu bash user friendly (shto celo ovo moje objashnjenje chini besmislenim hahaha)..

Eee kad sve to skuvash Onda nabavish scenarist i tek onda ti nishta nece biti jasno )

Nego za pochetak pogledaj na compu kakva je razlika izmedju tvojih subova koji rade i koji ne rade .. po nekad su pravljeni razlichitim programima koji daju isto tako razlichite rzultate. Moze se desiti na primer da su titlovi pisani ispod vremena ili odvojeni tachka zarezom a ne treba .. itd .. To jest, mozda mozzesh ruchno da naterash sub da proradi

Za pochetak budi ljubazan pa mi poshalji titl koji radi i koji ne radi .. mozda mogu da ti pomognem..

Ce da probam to da vidim u cemu je razlika izmedju titlova pa ako ne uspe posaljem ti da pogledas.
    Hvala na odgovoru.
    Pozdrav.

Citat srdjan_p kaže: Pogledaj poruku
    Paaaa, nerovision i koristim za te stvari ali mi sad bas treba resenje da ubacim titl jer imam frku sa ovim kucnim dvd plejerom(u pitanju je najnoviji panasonic tako da to valjda nije problem), identicni .sub titlovi a neke cita neke ne, tako da sam resio to da resim nekako...Tako da me to konrektno i zanima, kako da napravim od divx-a i da ubacim prevod, znaci ono koji softver kako itd.
    Znam ja da ti znas, mislim valjda su te naucili tamo nesto u toj firmi...
    Pa Srki jel hoces DVD ili DIVIX tu ti je neki mismach?

Ima gdje kakav tutorijal na sprskom/bosanskom/hrvatskom?

Slične teme

1. Kako napraviti svoj sajt?
    Autor Painkiller u forumu Softverski problemi
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 16.01.2016, 15:02
  2. Odgovora: 66
    Poslednja poruka: 04.02.2015, 18:28
  3. Kako lazu muskarci, a kako zene
    Autor LaraKroft u forumu Ženski kafić
    Odgovora: 84
    Poslednja poruka: 22.05.2012, 15:35
  4. Kako napraviti kintu?