Zivot je greska, apsurd, "uravnotezeni haos". Anomalija nastala na granici dva univerzuma: haosa i harmonije. Niti pipada jednom ni drugom, a ne moze niti bez prvoga ni bez drugog. Nista uzviseno, nista bozansko tu ne postoji. Zasad samo mozemo filozofirati o tome, ali uzdam se u nauku. Jednoga dana ce sve biti do detalja razjasnjeno.

Citat
) Ne treba se objašnjavati ni analizirati, bojim se da sve filozofije nauke i religije ujedinjene zajedno ne mogu doneti nikakve novosti. Mali smo mi previše da bismo razumeli ono što nam se dešava. U nekoj od vrlih nauka kaže se da sve ima smisla dok je u haosu, daleko od ravnoteže, onog momenta kada se uđe u ravnotežu nema nas više...

zivot je uzivshen onoliko koliko ga mi sami dignemo u nebesa i bozanski je onoliko koliko ga mi sami takvim uradimo.. svako svoj zivot stvori prema svoji zeljama, teznjama i ciljevima..
nasi zivoti ce onda udju u stanje neuravnotezenosti.. harmonija ce predje u xaos.. i sta onda? 
rekoh teshko, sto ne znaci da je i nemoguce
sad, kako cemo definishemo zzivot, opet je individualna stvar.. ili mozzda mozemo da se dogovorimo, pa da slozimo neku kosmotsko-generalno-univerzalnu teoriju o tome sta je zapravo zzivot!? 
, a kao takvog, i kao grešku mogu ga videti samo kukavice koje staju čim vide i najmanji trnić na životnoj stazi. Ne budite pesimisti, i kukavice-naučite se živeti, voleti i ceniti to što imate. Budite jaki, imajte čelične noge, i gazite usiljenim maršom kroz njega, i ne dozvolite da on gazi vas.
...................