Glup potez i još gluplja izjava

Nikša Dobud nimalo se ne kaje zbog krvničkog napada na Filipa Filipovića u bazenu u Ajndhovenu. Posle utakmice nisam imao kontakta sa njim, niti to želim, izjavio Dobud.

Pokazao je da zna da udara, a onda i da se uopšte ne kaje zbog toga. Nikša Dobud, "vaterpolista" Hrvatske, prvo je udario pesnicom u lice Filipa Filipovića, a onda izjavio da je najbolji vaterpolista sveta "dobio šta je tražio".

"Žao mi je, ruka mi je izletela iznad vode, što mi se nikad pre nije dogodilo, a više i neće. Uglavnom, Filipović nije ništa dobio, a da to nije tražio. Zaista mi je krivo, izvinjavam se timu jer je sve ispalo smešno i bezveze se digla cela ova pompa", izjavio je Dobud.
Reprezentativac Hrvatske kažnjen je samo jednom utakmicom zabrane igranja na Evropskom prvenstvu, a posle neshvatljivog poteza nije se ni izvinio srpskom vaterpolisti.
"Posle utakmice nisam imao kontakta sa njim, niti toželim", hladno je rekao Dobud i dodao: "Takvih udaraca na svakoj utakmici ima milion, samo što se ne vide i nemaju takve posledice. I ja sam bio na ušivanju deset puta. Ali, čudno je da su sudije promenile svoju odluku posle pregledanja snimaka. Po tome bismo mogli onda da vraćamo celu utakmicu i za svaki prekršaj da analiziramo da li je ili nije nečega bilo. To nema smisla".U svakom slučaju, ako mu ikada dosadi udaranje protivnika u bazenu, Dobuda očekuje sjajna budućnost u nekom borilačkom sportu.

izvor:RTS