Treba li jedna ulica u Novom Sadu da nosi ime Josipa Broza Tita?

Prikaz rezultata glasanja: Treba li jedna ulica u Novom Sadu da nosi ime Josipa Broza Tita?

Učesnika ankete do sada
14. Ne možete da glasate na ovoj anketi
  • Treba

9 64.29%
  • Ne treba

5 35.71%
Prikaz rezultata 1 do 15 od ukupno 34

Hybrid View

Prethodna poruka Prethodna poruka   Sledeća poruka Sledeća poruka

03 Treba li jedna ulica u Novom Sadu da nosi ime Josipa Broza Tita?

U zemlji u kojoj predsednik Rusije odlučuje o vraćanju imena starih naziva ulica u Beogradu(onih koje su nosile imena sovjetskih generala),ne postoji ulica koja nosi ime vođe pokreta koji je oslobodio zemlju od okupatora i proširio njene granice.

Zar se mi to stidimo svoje istorije?

Zar se stidimo čoveka koji je nosilac najviših državnih odlikovanja gotovo svih država sveta,čoveka kome se na sahranu došao pokloniti ceo svet.31 predsednik države,4 kralja,5 prinčeva,22predsednika i 13 podpredsednika vlada i država i 47 ministara inostranih poslova i 700 000 ljudi.

To je do smrti Pape Vojtile bila najveća sahrana u modernoj istoriji.Ceo svet ga slavi,a mi,koje je spasao od ustaških,mađarskih,nemačkih i ostalih noževa ga se ni ne sećamo.Nema ni jednu ulicu.

Vojvodinu su oslobodili Titovi partizani.Dražine četnike je bilo baš briga što su nas u Bačkoj mađarski fašisti bacali pod led.

Narod koji ne poštuje svoju prošlost živi u riziku da mu se ta prošlost ponovi.

Odgovor: Treba li jedna ulica u Novom Sadu da nosi ime Josipa Broza Tita?

U Novom Sadu u opste u Vojvodini sto da ne.
    Mi smo narod koji ne mrzi proslost i sve nacije postujemo,sto ne bi ni tablu neke makar male ulice u predgradju grada

Jeste da ja nisam Novosađanin, ali cenim da nije problem da iznesem svoje mišljenje.

Pokret koji je Broz vodio jeste oslobodio zemlju od okupatora, istina ne sam ali mnogi su dali živote da bi se to olako zaboravilo. Istina je i da su se granice Jugoslavije promenile, da se proširila na teritorije dobijene nakon rata, ali opet kada sve saberem i oduzmem mislim da je dotični Srbima mnogo više štete naneo nego koristi. Ono jeste da se Jugoslavija proširila neznatno, samo što se crtanjem avnojevskih granica Srbija smanjila i to ne malo.

To što je bio popularan imao veliku sahranu je suštinski nebitno. Bio je velika figura i jeste bitna ličnost iz naše istorije, ali bih pre dao prednost partizanskom pokretu i ljudima koji su ginuli nego jednom čoveku, plus što čoveka ne cenim previše zbog onoga što se dešavalo nakon rata.

Ako bih nekome dao ulicu, dao bih Narodnooslobodilačkoj vojsci a ne samom Titu. Tako da bi moj odgovor bio, ne. A ima tu i dosta narodnih heroja kojima bih pre dao ulicu nego Brozu.

Imacemo mi verovatno opet ulicu ili bulevar Marsala Tita ali za jedno 20-30 godina kada nas prodje ovaj nacionalno-osveshchivachki trip. Ja navijam da bude brze ali ne verujem.. Znajuci nas.

Treba, treba..
    Život nije, i nikada nije bio, pobeda sa 2:0 kod kuce protiv lidera lige, posle rucka u restoranu brze hrane.

Ne.

Nikad i nigde u zemlji Srbiji.

Ni za 10, 100, 1000, ni za 10000 godina.

Nikada.

Citat love hunter kaže: Pogledaj poruku
    Ne.

Nikad i nigde u zemlji Srbiji.

Ni za 10, 100, 1000, ni za 10000 godina.

Nikada.
    to love hunter NIKADA I NIGDE U SRBIJI I GDE SU SRBI....Da se ja pitam on bi trebao posthumno biti osudjen na gubitak gradjanske casti i za zlocine protiv covecnosti.......
    crna mrlja nase istorije....i nznm da li ste primetili koliko samo ulica nosi imena lokalnih partizana raznih probisveta i begunaca od zakona,a nikola tesla u mnogim mestima i nema ulicu......

Slične teme

1. Josipa Lisac
    Autor SQUAW u forumu Domaći spotovi i tekstovi
    Odgovora: 52
    Poslednja poruka: 08.10.2009, 18:40

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •