Citat Morpheo kaže: Pogledaj poruku
Od "jugoslavenstva" je malo šta preostalo, Johnny. Mislim da bi takva liga bila samo još jedno mesto za nameštanje utakmica i bogaćenje pojedinaca na istima. Gostujući navijači bi bili nepoželjni, tako da bi se sve vrlo brzo pretvorilo u farsu u kojoj bi politika postala važnija od fudbala... nažalost.

Opet kažem, ako bi (a to je veliko ako) sve bilo organizovano kako treba, takva liga bi imala perspektivu.

Već pri samom formiranju, politika bi preuzela stvar u svoje ruke. Kako ubaciti Borac ili Slaviju, a ne i Zrinjski? Kako ubaciti Rabotnički a ostaviti Renovu? Sarajevo, a ne Željezničar? Lako bismo ja i ti formirali ligu, ali oni koji o tome odlučuju malo drugačije razmišljaju....
Prednost bi imali klubovi koji su i za vreme Jugoslavije igrali u elitnim razredima jugoslavenskog nogometa to je dakako 1.i2.savezna jugoslavenska liga. Na internetu možeš vidjet All-time ljestvicu 1.i2.savezne jugoslavenske lige i svi oni apsolutno moraju imat prednost pri formiranju regionalnih liga. No isto tako je nepobitna činjenjica da su neki jugoslavenski klubovi došli na veliku scenu tek nakon raspada Jugoslavije i čak osvajali republičke trofeje ili igrali finala kupa. Primjer Obilić je za vreme Jugoslavije tavorio između 3,4 jugoslavenske lige no isto tako je nepobitno da je taj Obilić u 90-tim bio prvak Srbije i nekoliko finala srpskog kupa gdje je gubio od Crvene Zvezde i Partizana , pa ovo Sevojno igrao finale kupa.U Hrvatskoj je takav primjer Slaven Belupo klub iz Koprivnice u Jugoslaviji je taj klub tavorio 3,4 liga a danas je taj isti Slaven Belupo igro nekoliko polufinala intertoto kupa vjerujem da ti je to poznato. U BIH su to primjeri Zrinjskog , Modriče ,u Makedoniji Renova koja je u intertoto kupu tukla ugledniju Rijeku. Mislim da i ovih par klubova koje sam nabrojo bez obzira što za vreme Jugoslavije bili nitko i ništa ali nakon 1991.g. ipak su postigli velike stvari i zaslužuju priključit se jugoslavenskim klubovima koji su i za vreme Jugoslavije bili jaki.