Nakon dužeg premišljanja i skanjivanja (mlogo sam, brate, skroman), odlučih da svoj jubilarni 200-ti post (konačno da i ja jednom skinem mrak i postanem iskusan član
) proslavim otvaranjem nove teme, na kojoj ću moći do mile volje da hranim sopstvenu sujetu
![]()
Sad malo ozbiljno... Odnedavno sam shvatio da me posao korisničke podrške zaista ispunjava neopisivim zadovoljstvom i radošću, te pozivam sve forumaše (a naročito slatke male forumašice) da ovde postavljaju pitanja u vezi svega što su oduvek hteli da znaju o bilo kojoj vrsti kompjuterskog softvera (naročito sam dobro potkovan u oblasti Windows-a i Office-s, ali dolaze u obzir i svi drugi softverski paketi i sitniji programčići), a nisu smeli ili nisu imali koga da pitaju.
Zauzvrat ne tražim ništa (osim onog što bi one da mi dobrovoljno daju), jer sam osećaj da sam nekome pomogao za mene predstavlja ogromnu satisfakciju.
Dobro, ako neko baš insistira da svoju zahvalnost ovekoveči na opipljiv način, pozivam ga da to učini tako što će pozitivno uticati na moju reputaciju, klikom na dugme "Dodaj članu gogothegreat reputaciju" (srednje dugme u donjem levom uglu svakog mog posta)
Unapred vam zahvaljujem na svakom postavljenom pitanju!
Iskreno vaš, do bola skromni, gogothefuckin'greatest!!!![]()

), odlučih da svoj jubilarni 200-ti post (konačno da i ja jednom skinem mrak i postanem iskusan član
) proslavim otvaranjem nove teme, na kojoj ću moći do mile volje da hranim sopstvenu sujetu

Citat

E, smeo sam u litar krvi da se kladim da će upravo Dreadful Natalija pokušati da mi u startu minira temu!
) moći, ne vidim na koji bi način mogla da proliješ kafu po Windows-u ili Word-u!?

, jer se pod hardverom, kao što mu samo ime kaže, podrazumeva sve ono što možeš da opipaš, daklem čvrsto, da prostiš 

ono formatiranje i oni cd/i i sve ono sto sam onomad pitala na onoj drugoj temi...

, ali evo da zbog ostalih objasnim u čem je stvar bila: Kada u PowerPoint prezentacije ubacujete iole veće audio fajlove (bilo u .mp3 ili .wav formatu) on po podrazumevanoj vrednosti (default) u prezentaciju ubacuje samo pointer ka tom audio fajlu ali ne i sam fajl, koristeći pritom još i apsolutno adresiranje. Ako jednu takvu prezentaciju sačuvate na uobičajen način (komandom File - Save) i prebacite na neki drugi računar, reprodukcija audio fajlova neće biti moguća, jer se oni, jednostavno, ne nalaze unutar .ppt fajla. Da bi svi ubačeni audio ili video fajlovi funkcionisali ispravno, neophodno je da, kada završite s izradom multimedijalne prezentacije, upotrebite komandu File - Package for CD (ukoliko koristite verziju PowerPoint 2003), odnosno komandu File - Pack and Go (ako imate verziju 2002 ili stariju). Tako sačuvani fajl možete narezivati na CD, prebacivati putem flash memorije, i pregledavati čak i na kompjuterima koji u sebi nemaju instaliran programski paket Office. Dobijate, dakle, jednu potpuno samostalnu (standalone) prezentaciju.
)