Kakva su vasa iskustva sa slanjem paketa za Srbiju? Da li su stigli na odrediste? Da li je primaoc placao carinu?
Ja sam pokusala pronaci na internetu neku informaciju ili tekst zakona ili bilo koji drugi zvanicni iskaz o vazecem pravilu pri carinjenju posiljki za Srbiju, ali nisam uspjela.
Da li je to samo jos jedna od prevara kojom se bave nasi "carinici"?
Nedavno sam u Srbiju poslala cipele koje sam na rasprodaji platila 20$. Dodatni troskovi su nekih 20$ za postarinu i carinu. Medjutim, posiljka je neprijatno iznenadila primaoca, jer je morao da platipisti Srbije ~ 60 evra za carinu. Najcudnije je da carinici nisu htjeli da prihvate racun koji potvrdjuje koliko su cipele naplacene, vec su imali neki svoj cjenovnik.

Citat

ali i şta će nam kad mozemo biti srećni i bez toga

tko jeee?) sve sto sam do sada poslala je stiglo neotpakovano sto je najbitnije i nisam platila vise nego sto je propisano (sirina, duzina, visina, tezina paketa
) niti su u Srbiji trazili da se plati carina. A poslala sam mobilni telefon, bluetooth, sony playstation, garderobu i jos neke sitnice.
Nema pravila, ali...svaka cestitka je stigla otvorena, ili otvorena pa zalepljeTa selotejpom...dok su recimo veci paketi stigli u istom stanju kako su i predati na salteru poste. Pa mi je tako jednog dana...od mog blesavog deda Teodora...stigla domaca kobasica u kUverti...doduse, samo jedna shnitica sa porukom: samo da ispitamo teren pa cemo ti poslati ostatak 
.. mada je bilo svacheg, i natezanja u poshti (najcheshce ne mogu da nadju srbiju [ne, nema Serbia, nema Republic of Serbia, neki josh uvek nadju Serbia&Montenegro, a u jednoj poshti dozhivjeh i da nadju Yugoslavia
pa se onda natezhemo].. najcheshce stigne, mada niko mi je josh nije rek'o da je placao carinu na ono shto sam slala.. a slala sam svashta.. od knjiga, robe, cipela, razno-raznih rodjendanskih poklona, nekih djidji~midji travki
i takooo, svashta poneshto.. i nich nije stiglo poderano.. neke kartoline su proputovale ko-zna-kojim-zemljama ali stigle
mozhda stigne sa mesec-dva zakashnjenja, ali uglavnom su iskustva pozitivna.. znam drugare koji shalju i kontejnere pune knjige i namjeshtaja.. shalju ljudi i kola i motore pa stizhe nekako do tog Brdovitog Balkana